ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
+30 27210 22136
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ & ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης τόσο των επιστημόνων υγείας, όσο και του κοινού για θέματα που αφορούν την υγεία και την αξία της πρόληψης, ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία με θέμα τον καρκίνο του στόματος, τη σχέση του με το κάπνισμα, την αξία της αυτοεξέτασης και την εκπαίδευση των οδοντιάτρων στην παροχή ουσιαστικής και αποτελεσματικής βοήθειας στους ασθενείς, προκειμένου να απαλλαγούν από το κάπνισμα. Η πρώτη επιστημονική εκδήλωση αυτής της δράσης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ειδικότερα, το Σάββατο 4 Μαρτίου το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων για τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα βλάβες του στόματος και στη συνέχεια ακολούθησε η εκπαίδευσή τους στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων διακοπής καπνίσματος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση - ενημέρωση για τον καρκίνο του στόματος, τους κινδύνους και τα νοσήματα της στοματικής κοιλότητας, τα οποία σχετίζονται με το κάπνισμα. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με συμβουλευτική διαδραστική συζήτηση με καπνιστές και μη, οι οποίες αφορούσαν τη διακοπή του καπνίσματος.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν η κα Στουφή Ελεάνα, Στοματολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέπτρια λέκτορας στο Πανεπιστήμιο "Harvard", Μέλος της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Υπεύθυνη για την εκπαίδευση των οδοντιάτρων αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν τους ασθενείς να διακόψουν το κάπνισμα και μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το παραπάνω θέμα , η κα Δούκα Μαρίνα, Οδοντίατρος - Ειδικευθείσα στη Στοματολογία και ο κ. Μουτούσης Γεώργιος, Οδοντίατρος, MSc Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας.

Ο Ο.Σ. Μεσσηνίας έχει ήδη λάβει πρόσκληση από τοπικούς Συλλόγους και φορείς για ενημέρωση των μελών τους, ενώ παράλληλα, προγραμματίζονται επιστημονικές εκδηλώσεις αυτής της δράσης και σε άλλους Δήμους του Ν. Μεσσηνίας.

Επικοινωνία


Γεωργούλη 8, Καλαμάτα 24100
Τηλ.: 27210 22136
Fax: 27210 22538
e-mail: info@odsm.gr

© Copyright 2024 Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων GreatWay

Search