ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
+30 27210 22136
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Μπορεί η κεφαλαλγία να σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα ή ένας ανυπόφορος οδοντόπονος να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή της κεφαλής; Η απάντηση είναι ναι.

Ο πόνος που ξεκινά από τα δόντια, τα ούλα, τα οστά των γνάθων και είναι γνωστός σε όλους τους ανθρώπους, συνήθως οφείλεται σε φλεγμονή της περιοχής και είναι ο συχνότερος λόγος επίσκεψης στον οδοντίατρο. Μερικές φορές όμως, ένας έντονος πόνος π.χ. στο αυτί μπορεί να μην οφείλεται σε ωτίτιδα αλλά σε μία φλεγμονή που μπορεί να προέρχεται π.χ. από έναν φρονιμίτη ή ένας έντονος πόνος στα δόντια να είναι τελικά μία άτυπη νευραλγία τριδύμου.

Κεφαλαλγίες μπορεί να προκληθούν από:

 Κακή σύγκλιση, δηλαδή μη σωστή εφαρμογή των δοντιών μεταξύ τους όταν κλείνει το στόμα. Για παράδειγμα, κατά την έμφραξη δηλαδή σφράγισμα, τοποθέτηση γεφυρών, στεφανών και εμφυτευμάτων πρέπει τα δόντια να εφαρμόζουν σωστά, ειδάλλως τα ανωτέρω μπορεί να προκαλέσουν κεφαλαλγία.

 Γλωσσοδυνία, έντονος πόνος στην γλώσσα με αίσθημα καύσου.

 Πόνος στο ιγμόρειο, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονές των δοντιών της άνω γνάθου.

 Διαταραχές της κροταφογναθικής άρθρωσης, δηλαδή της άρθρωσης της κάτω γνάθου με το υπόλοιπο κρανίο.

 Περιστεφανίτιδες, δηλαδή φλεγμονή στους φρονιμίτες.

 Το έντονο σφίξιμο των δοντιών κατά την διάρκεια της ημέρας ή του ύπνου.

 Έγκλειστα δόντια, τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί στο στόμα και μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.

 Παθολογικές καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να βρίσκονται μέσα στα οστά των γνάθων. Όπως και να έχει, ο πόνος δεν θα πρέπει να αμελείται.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να λύσει πολλά ερωτηματικά. Ο οδοντίατρος θα πρέπει να εξετάσει πρώτα την στοματική κοιλότητα, τους σκληρούς και τους μαλακούς ιστούς, να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο οδοντικό πρόβλημα που να εξηγεί τον πόνο και να οδηγήσει στη θεραπεία του.

Εφόσον όμως δεν εντοπίσει οδοντιατρικό πρόβλημα, ο οδοντίατρος θα κατευθύνει τον ασθενή στον αντίστοιχο ιατρό που θα δώσει λύση στο πρόβλημα (π.χ. ΩΡΛ, νευρολόγο κ.λ.π.).

Επικοινωνία


Γεωργούλη 8, Καλαμάτα 24100
Τηλ.: 27210 22136
Fax: 27210 22538
e-mail: info@odsm.gr

© Copyright 2024 Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων GreatWay

Search